- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Vești bune pentru românii care beneficiază de vouchere sociale: intră banii din a patra tranșă

05 Jul, 19:02 • Stefan Simion
Programul Sprijin pentru România se derulează până la finalul lui 2023, iar banii din a patra tranșă sunt pregătiți. Românii care dețin vouchere sociale vor primi banii pe card pentru a-și procura alimente și pentru mese calde. Programul prevede acordarea banilor în șase tranșe, primele trei fiind, deja, virate.
Vești bune pentru românii care beneficiază de vouchere sociale: intră banii din a patra tranșă

Românii care beneficiază de vouchere sociale primesc vești bune, din nou. Banii din a patra tranșă a programului Sprijin pentru România sunt pregătiți și vor fi virați pe carduri în luna august. Banii sunt destinați pentru achiziția de alimente și pentru asigurarea de mese calde. Programul prevede ca banii să fie direcționați către beneficiari în șase tranșe egale, care să fie virate o dată la două luni. Cum a treia tranșă a fost virată în luna iunie, banii din cea de-a patra tranșă intră pe card în luna august.

Citește și Gata cu cadourile pentru „specialii” României. Toate facilitățile fiscale trebuie eliminate, …

Fiecare tranșă a Programului Sprijin pentru România are valoarea de 250 de lei. Cea mai mare parte dintre românii care beneficiază de astfel de vouchere  sunt pensionarii care au venituri reduse și pentru care acest ajutor de 250 de lei, oferit o dată la două luni chiar contează.

Este vorba despre românii care au  pensii mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023, conform RomâniaTV.

Citește și  Aeroitalia, cea mai nouă companie aeriană din Italia, se extinde prin cumpărarea unei companii românești

Cine beneficiază de vouchere sociale

De voucherele sociale mai beneficiază copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

De asemenea, familiile care au  cel puțin doi copii în întreținere, precum şi familiile monoparentale, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023 sunt eligibile pentru a beneficia de banii din programul Sprijin pentru România.

În  acest moment, în România, beneficiază de astfel de vouchere sociale nu mai puțin de 2,46 milioane de persoane. Pentru toți beneficiarii, luna august va veni cu a patra tranșă de 250 de lei, fiind de așteptat ca banii să fie virați înainte de data de 15 august.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult