- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Vouchere Paște 2024! Bani de la primărie pentru alimentele necesare pentru sărbători. Câți bani primesc cei mai puțini norocoși în Săptămâna Mare

06 Mar, 11:55 • Cornel Ghimeșan
Vouchere Paşte 2024. Clujenii cu venituri reduse pot primi tichete pentru alimente înainte de Sfintele Sărbători ale Paștelui. Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca continuă Programul „Alimente” prin care se acordă sprijin clujenilor cu venituri reduse. Pentru acest program s-a alocat din bugetul local pentru anul 2024 suma de 6.000.000 lei.
Vouchere Paște 2024! Bani de la primărie pentru alimentele necesare pentru sărbători. Câți bani primesc cei mai puțini norocoși în Săptămâna Mare

Vouchere Paşte 2024 şi la Cluj. Pentru acest program s-a alocat din bugetul local pentru anul 2024, unul electoral, suma de 6.000.000 de lei.

Citește și Lista de vouchere pe care românii le pot primi de la Guvern în 2024. Unele ajung și la 50.000 de lei

Vouchere Paşte 2024. Clujenii cu venituri reduse pot beneficia de tichete pentru alimente înainte de Paşte.

Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca continuă Programul „Alimente” prin care se acordă sprijin clujenilor cu venituri reduse. Pentru acest program s-a alocat din bugetul local pentru anul 2024 suma de 6.000.000 lei.

Cine poate beneficia de aceste vouchere

Pentru a putea beneficia de tichetele sociale, solicitanții, cu domiciliul sau reședința în municipiul Cluj-Napoca, trebuie să se încadreze în următoarele categorii:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;

b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

c) șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;

d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;

e) victimele traficului de persoane;

f) victimele violenței domestic.

Formularele de cerere/declarație pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic se pot ridica/ depune la:

– Centrul de Informare pentru cetățeni (strada Moților nr. 7)

– primăriile de cartier

– sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală (strada Venus fn)

Tichete sociale Paşte 2024 pentru pensionarii cu venituri mici. Câţi bani intră pe card în Săptămâna Mare, veşti bune pentru românii cu venituri mici, care primesc bani şi de la primării, pe lângă voucherele de 250 de lei pentru alimente şi cele de 750 de lei pentru facturi.

Primăria Municipiului Slatina va demara cel de-al XVI-lea sezon de acordare a tichetelor sociale, care vor fi distribuite cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște 2024.

Persoanele din Slatina care îndeplinesc condițiile își pot depune cererile în perioada 19 februarie-15 martie, în cele nouă puncte de pe raza municipiului amenajate și în sezonul trecut.

Astfel, ajutorul va fi acordat pensionarilor cu venituri mici, persoanelor cu handicap și oamenilor fără adăpost, iar cu aceste tichete, oamenii vor putea cumpăra alimente, haine sau produse de igienă.

Campania de depunere a cererilor pentru tichetele sociale de Paște a început.

La Slatina, Direcția de Asistență Socială a anunțat că oferă acest tip de ajutor pentru persoanele vulnerabile și anul acesta.

„În perioada 19 februarie 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost”, a explicat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială spun că beneficiarii trebuie să acorde mare atenție documentelor depuse, iar condițiile care trebuie îndeplinite pentru acordarea tichetelor sociale sunt aceleași.

Potrivit Primăriei Slatina, pot beneficia de aceste tichete următoarele categorii:

-persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu;

-pensionari – fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.400 lei/lună;

-beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale care nu au calitatea de pensionari, ale căror venituri nete cumulate sunt cel mult egale cu 1400 lei/luna.

-pentru persoane fără adăpost al cărui venit net mediu lunar pe persoană este sub nivelul net al salariului minim brut pe țară garantat în plată;

-persoane peste 65 ani (împliniți la data solicitării) beneficiare de venit minim de incluziune.

Acordarea tichetelor sociale se va face pe bază de cerere scrisă (tip) distribuită gratuit, însoțită de fotocopii ale următoarelor documente:

1. Pentru persoane cu handicap grav/accentuat/mediu:

  • act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
  • act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă;
  • certificat de încadrare în grad de handicap grav / accentuat / mediu.

2. Pentru pensionari și beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale:

  • act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia;
  • act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă.
  • cupoane / decizii pensie, indemnizatii speciale / alte documente de venituri din luna curentă sau cel mult luna anterioară depunerii cererii.

3. Pentru persoane fără adăpost al cărui venit net mediu lunar pe persoană este sub nivelul net al salariului minim brut pe țară garantat în plată:

act de identitate al solicitantului și al reprezentantului legal al acestuia, după caz.

4. Pentru persoane peste 65 ani (împliniți la data solicitării) beneficiare de venit minim de incluziune:

act de identitate al solicitantului și al reprezentantului legal al acestuia, după caz.

Notă: Pentru categoriile prevăzute la pozițiile 3 și 4, certificarea apartenenței la grupul țintă se face de către Direcția de Asistență Socială Slatina.

Citește și Un nou voucher în valoare de 250 de lei pentru români. Cine sunt beneficiarii

Tichetele sociale, în valoare de 150 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, potrivit Capital.ro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult