- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zi importantă pentru România. Bugetul de stat intră în dezbaterea finală

12 Dec, 08:22 • Bumbeneci Diana
Astăzi, Parlamentul României are o nouă misiune importantă. Parlamentarii vor dezbate legea bugetului pentru anul 2023.
Zi importantă pentru România. Bugetul de stat intră în dezbaterea finală

Proiectele legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 intră de astăzi în dezbaterea comisiilor de specialitate. Joi va fi dat votul final pe cele două acte normative, au stabilit, vineri, conducerile celor două Camere ale Parlamentului.

Bugetul pentru 2023 intră în dezbatere finală

Senatorii şi deputaţii au avut ca termen până duminică, la ora 18:00, să depună amendamente la cele două proiecte. Acestea sunt centralizate şi luni, la ora 11:00, vor intra în dezbaterea comisiilor permanente pentru avize.

În acest sens, membrii conducerii Parlamentului vor stabili în această dimineaţă şi timpii alocaţi dezbaterilor generale care le revin grupurilor parlamentare în Comisiile reunite de buget-finanţe, a căror şedinţă va începe tot luni, la ora 11:00.

Bugetul de stat
Bugetul de stat

Ai mai putea citi: Uniunea Europeană investește peste 600 milioane euro în infrastructura energetică. România se află pe lista țărilor care primesc bani

Începând de astăzi, de la ora 15:00, şi marţi, până la finalizare, vor fi organizate dezbaterile cu ordonatorii principali de credite în Comisiile de buget-finanţe. Rapoartele acestor comisii vor fi depuse la Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor până miercuri, la ora 10:00.

Ulterior, miercuri, 14 decembrie, de la ora 15:00, proiectul bugetului de stat intră în plenul Parlamentului, zi în care dezbaterile vor continua până la finalizare.
În cazul proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 urmează să fie acordat, joi, 15 decembrie, votul final, transmite Agerpres.

Guvernul a aprobat, la finele săptămânii, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Proiectul de buget pentru anul viitor este configurat pe o creştere economică de 2,8%, în condiţiile în care şocul economic provocat de pandemie este unul dintre cele mai semnificative din istoria recentă, se arată în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023, publicat de Ministerul Finanţelor.

Ai mai putea citi și: Nu ai luat tot concediul în 2022? Iată cum îl poți recupera și ce beneficii ai

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult