- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

261.000 de bărbați au fugit din Rusia de teama mobilizarii cerute de Putin. Ce pregătește liderul de la Kremlin

26 Sep, 14:33 • Cornel Ghimeșan
Anunțul lui Vladimir Putin, care cerea mobilizarea parțială, a băgat spaima în bărbații ruși, care au făcut eforturi enorme să părăsească țara. Până în prezent aproximativ 261.000 de bărbați au reușit să treacă ganițele Rusiei.
261.000 de bărbați au fugit din Rusia de teama mobilizarii cerute de Putin. Ce pregătește liderul de la Kremlin

Anunțul lui Vladimir Putin din data de 21 septembrie, care cerea mobilizarea parțială, i-a băgat în sperieți pe bărbații ruși, care au fugit spre granițele Rusiei pentru a părăsi țara. De miercuri până în prezent, au părăsit țata aproximativ 261.000 de bărbați, conform publicației Novaia Gazeta Evropa,  citând o sursă din Administrația Prezidențială a Rusiei, care a primit aceste date de la FSB.

Citește și: Putin rămâne singur! Aliatii economici ai Rusiei, China și India îi cer presedintelui rus să încheie războiul din Ucraina

Putin este hotărât să oprească acest exod, într-un fel sau altul. Surse din apropierea Administrației Prezidențiale, au declarat faptul că vor fi pregătite restricții, care să împiedice bărbații cu vârste de mobilizare să pregătească țara. Se pare că cei care își doresc să părăsească țara vor avea nevoie de o viză, semnată de biroului de înregistrare și înrolare militară. La Kremlin se vorbește despre aceste măsuri, încă de miercuri, când a avut loc discursul lui Putin. Faptul că 261.000 de bărbați au reușit să plece deja, l-a alarmat pe Putin, care este hotărât să ia măsuri.

„Atmosfera este de așa natură încât forțele de securitate și Ministerul Apărării îl vor putea convinge pe Putin să închidă granițele înainte de a fi prea târziu”, a spus sursa.

261.000 de bărbați au fugit din Rusia de teama mobilizarii cerute de Putin. Ce pregătește liderul de la Kremlin
261.000 de bărbați au fugit din Rusia de teama mobilizarii cerute de Putin. Ce pregătește liderul de la Kremlin

261.000 de bărbați au reușit să plece din Rusia

Doar sâmbătă, peste 8500 de bărbați au reușit să treacă granița  pe cale terestră, spre Finlanda, potrivit oficialului Gărzii de Frontieră finlandeze, Matti Pitkäniitty. Pe parcursul acestor zile au reușit să plece 261.000 de bărbați. În paralel cu exodul, în Rusia s-au declanșat și proteste, care au fost rapid reprimate. Protestele s-au soldat cu aproximativ 1500 de arestări. Mai mulți bărbați care au fost reținuți în cadrul protestelor s-au trezit cu ordin de înrolare.

O altă sursă din apropierea Administrației Prezidnțiale a declarat că vor fi mobilizați și bărbații cu vârstă de înrolare din regiunile Herson și Zaporojie. În aceste zile, în regiunile menționate, au loc referendumul care „consultă” populația cu privire la dorința de alipire la Rusia. Se presupune că, ulterior referendumului,  restricțiile referitoare la părăsirea granițelor se vor aplica și respectivelor regiuni. Având în vedere acest asect, se presupune că restricțiile vor intra în vigoare începând cu data de 28 septembrie. Referendumul din regiunile ucrainiene se va încheia maine, în 27 septembrie.

Alte articole: Bulgaria a găsit o alternativă la stoparea livrării gazelor rusești. Va inaugura un gazoduct dinspre Grecia

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult