- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

7 companii s-au precalificat pentru construirea autostrazii Arad-Timisoara

03 Jul, 08:04 • Redactia DailyBusiness
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a anuntat, miercuri, ca sapte companii si asocieri s-au precalificat pentru proiectul autostrazii Arad- Timisoara, cu o valoare totala estimata la 270 milione de euro.
7 companii s-au precalificat pentru construirea autostrazii Arad-Timisoara

Proiectul autostrazii Arad-Timisoara include constructia a 32 km de autostrada, 24 poduri si pasaje, 1 nod rutier si 2 spatii de servicii.

Fondurile necesare investiei vor fi asigurate dintr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii in valoare de 200 milioane euro, la care se adauga 70 de milioane euro cofinantarea Guvernului Romaniei. Durata de realizare a lucrarilor de autostrada va fi de 24 de luni, cu o perioada de garantie de 24 de luni.

CNADNR a anuntat miercuri ca la licitatia internationala in vederea atribuirii contractului de executie a lucrarilor aferente Proiectului de Autostrada Arad – Timisoara s-au precalificat Strabag (Austria), Mota Engil (Portugalia), JV Condote/CMC di Ravenna (Italia), JV Aktor/Pantechniki (Grecia), Colas (Franta), JV FCC/Astaldi (Spania-Italia), JV Impreglio/Itinera (Italia) , potrivit unui comunicat al CNADNR.

Pentru evaluarea companiilor in vederea precalificarii s-a luat in considerare experienta anterioara si criteriul de adjudecare este constituit de pretul cel mai scazut.

Semnarea contractului se preconizeaza a avea loc in perioada 20-25 septembrie 2008 .