- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

A&D Pharma: profit in scadere cu 92% si vanzari in crestere cu 28% in S1

29 Jul, 13:55 • Redactia DailyBusiness
Profitul net al A&D Pharma a scazut in primele 6 luni cu 92% fata de aceeasi perioada din 2007, la 954.000 euro, in timp ce vanzarile consolidate au crescut cu 28%, la 254,1 mil. euro, a anuntat marti compania.
A&D Pharma: profit in scadere cu 92% si vanzari in crestere cu 28% in S1

Reprezentantii grupului farmaceutic explica scaderea profitului prin neactualizarea cursului de schimb valutar la calculul pretului medicamentelor importate si volatilitatea ratei de schimb euro/leu.

Profitul operational EBITDA normalizat (fara includerea diferentelor operationale de schimb valutar, costurilor de hedging si a variatiei provizioanelor) a fost de 13,2 milioane euro in primul semestru, cu 51% mai mare fata de nivelul din ianuarie-iunie 2007, au mentionat reprezentantii A&D Pharma in raportul financiar transmis marti Bursei de Valori de la Londra.

Autoritatile de la Bucuresti au decis prelungirea validitatii listei de medicamente cu preturi reglementate pana la sfarsitul lunii august, bazata pe un curs de 3,3 lei pentru un euro, desi rata de schimb valutar a depasit in iunie 3,6 lei/euro, se mai arata in raportul companiei trimis bursei londoneze.

A&D Pharma Holdings N.V. este companie olandeza, care opereaza grupul farmaceutic local – A&D Pharma Holdings SRL. Grupul include reteaua de distributie de medicamente Mediplus Exim SRL si reteaua de farmacii Sensiblu SRL.

Orientarea grupului catre profitabilitatea fiecarei farmacii operate a condus la inchiderea a 10 unitati si relocarea uneia, precum si la deschiderea altor 6, Sensiblu ajungand astfel la 218 farmacii la finele lunii iunie, se mai arata in raport.

Aflat de peste 12 ani pe piata, A&D Pharma Holdings SRL are peste 3800 de angajati.

Compania este listata, incepand cu octombrie 2006, pe piata principala reglementata a Bursei din Londra. Actionarii A&D Pharma sunt compania Sograno, inregistrata in Olanda, cu 59% din actiuni, directorii executivi ai grupului, cu 7%, iar restul de 34% din titluri sunt tranzactionate pe bursa.