- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Adăposturile antiaeriene din Gorj au ajuns depozite de gunoaie. Ce s-a întâmplat cu cele 70 de buncăre din județ

07 Feb, 12:20 • Cornel Ghimeșan
Adăposturile antiaeriene din Gorj au ajuns depozite de gunoaie! Adăposturile antiaeriene din Târgu Jiu au ajuns focare de infecție, cămări pentru locatari sau depozite de gunoi. În județul Gorj sunt 70 de buncăre, dintre care doar 19 sunt funcționale.
Adăposturile antiaeriene din Gorj au ajuns depozite de gunoaie. Ce s-a întâmplat cu cele 70 de buncăre din județ

Adăposturile antiaeriene din Târgu Jiu au ajuns focare de infecție, cămări pentru locatari sau depozite de gunoi. În județul Gorj sunt 70 de buncăre, dintre care doar 19 sunt funcționale.

Citește și Cutremurele din Gorj au distrus majoritatea şcolilor şi grădiniţelor din județ

Unul dintre cele mai mari adăposturi antiaeriene din Târgu Jiu s-a transformat în ruină. Ușa de la intrare a ruginit și e blocată. Nu e căldură, și nici curent electric, aceste instalații fiind dezafectate.

Nu sunt truse de prim ajutor sau medicamente pe care oamenii să le folosească la nevoie.

Așadar, șederea în acest loc poate fi imposibilă chiar și doar pentru scurt timp. În județul Gorj sunt 70 de adăposturi, iar dintre acestea 40 sunt în Târgu Jiu.

Câte adăposturi mai sunt funcționale

În județul Gorj sunt 70 de adăposturi, iar dintre acestea 40 sunt în Târgu Jiu, însă doar 19 mai sunt funcționale.

Unele sunt la subsolul blocurilor, dar acolo oamenii ai depozitat borcane cu murături, canapele sau alte obiecte pe care oamenii nu au vrut să le mai țină în casă.

Citește și Cel mai bogat om din Gorj inchiriaza fostul hypermarket Pic din Pitesti

Timpul necesar pentru eliberarea spațiilor ar putea fi chiar și de o zi. Așadar, la nevoi, mulți dintre locuitorii din Gorj nu ar avea unde să se adăpostească, potrivit NewsWeek.ro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult