- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Aero Vodochody anunta investitii initiale de 3 mil. euro la Avioane Craiova

17 Jul, 07:48 • Redactia DailyBusiness
Compania ceha Aero Vodochody, ce va prelua pachetul majoritar de actiuni la Avioane Craiova, pentru 16,3 milioane de euro, a anuntat ca va aloca pentru inceput peste 3 milioane de euro pentru modernizarea capacitatilor de productie.
Aero Vodochody anunta investitii initiale de 3 mil. euro la Avioane Craiova

Ondrej Benacek, membru in consiliul director al companiei a declarat, miercuri, pentru Newsin, ca Aero Vodochody are un plan de afaceri bine pus la punct, ce vizeaza investitii in modernizarea echipamentelor, primele sume alocate urmand sa depaseasca 3 milioane de euro.

Reprezentantul companiei a precizat ca la Craiova nu se va produce niciun model al avionului de lupta L-159 si nici nu se vor desfasura activitati de mentenanta pentru acest tip.

Compania va indeplini insa toate contractele pe care Avioane Craiova la mai are cu Ministerul Apararii. „Vom indeplini contractele pe care Avioane Craiova le are cu Ministerul Apararii, iar colaborarea cu acesta depinde si de durata de viata a avioanelor care este de aproximativ 20 de ani. Vom incerca sa avem acelasi parteneriat pe care il avem cu Ministerul Apararii din Cehia de aproximativ 50 de ani. Vom face ceea ce vor dori ei”, a mai spus Ondrej Benacek.

„Putem face Avioane Craiova sa devina furnizor pentru marii constructori ca Sikorsky Corporatio, Alenia, Airbus, Boeing sau Latecoere. De asemenea oferim implicarea Avioane Craiova in construirea unui nou model de avion pentru antrenament”, a declarat reprezentantul Aero Vodochody.

In privinta resurselor umane, compania va initia pentru angajatii Avioane Craiova cursuri de pregatire si perfectionare. Legat de managementul companiei acesta a declarat ca nu se stie exact daca va fi unul mixt sau vor fi manageri numai din Romania sau Cehia.

Aero Vodochody a.s. Cehia este cel mai mare producator de avioane militare cu reactie de antrenament din lume. In ultimii 50 de ani, compania a produs peste 6.500 de avioane de constructie proprie, ceea ce reprezinta, in linii generale, doua treimi din productia mondiala din aceasta categorie. De-a lungul existentei sale, societatea a produs, in total, peste 11.000 de avioane, iar incepand cu anul 2000 si peste 150 de elicoptere Sikorsky S-76.