- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Aero Vodochody spune ca nu putea oferi mai mult pentru IAR Ghimbav

18 Dec, 16:01 • Redactia DailyBusiness
Constructorul de aeronave ceh Aero Vodochody considera ca oferta sa pentru cumpararea IAR Ghimbav reflecta situatia actuala a societatii si ca nu putea face o oferta mai mare, a declarat Igor Hulak, presedintele companiei.
Aero Vodochody spune ca nu putea oferi mai mult pentru IAR Ghimbav

„Oferta noastra a reflectat situatia actuala a IAR Ghimbav, iar dupa imbunatatirea primei oferte, am decis sa ne oprim. Regretam ca AVAS nu a acceptat-o, deoarece impreuna cu afacerea noastra si planul de investitii ar fi putut duce la dezvoltarea viitoare a companiei”, a declarat presedintele Aero Vodochody, citat de NewsIn.

„Cu toate acestea, interesul pentru mediul de afaceri din Romania continua si vom lua in calcul orice oportunitate interesanta care ar putea apare in industria aeronautica locala”, a adaugat Hulak.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat joi ca a decis neprelungirea ofertei de vanzare pentru societatea IAR SA Ghimbav, deoarece pana la data de 16 decembrie, termenul limita de valabilitate a ofertei, nu a ajuns la o intelegere cu ofertantul Aero Vodochody. Prin urmare, societatea urmeaza sa fie relansata la privatizare.

Igor Hulak a declarat la sfarsitul lunii noiembrie ca se astepta ca Aero Vodochody sa incheie in scurt timp negocierile cu AVAS, considerand ca oferta companiei cehe este interesanta pentru autoritatile romane.

Aero Vodochody, a participat si la depunerea ofertelor pentru privatizarea Avioane Craiova, insa negocierile cu AVAS au esuat.

AVAS a publicat in aprilie anuntul de vanzare a pachetului de 12.250.488 actiuni, reprezentand 64,89% din capitalul social al constructorului de aeronave IAR SA Ghimbav. Autoritatea a prelungit de doua ori termenul de depunere a ofertelor pentru IAR Ghimbav (23 iulie si 15 septembrie) deoarece mai multe companii au dorit sa efectueze propriul audit asupra societatii brasovene.

IAR Ghimbav este o societate deschisa ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piata de capital. AVAS detine un pachet de 64,89% din actiunile societatii. Obiectul de activitate al companiei brasovene il reprezinta constructia si reparatia de aeronave.