- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Agentiile de rating ar putea fi evaluate mai dur, dupa criza americana

20 Mar, 11:33 • Redactia DailyBusiness
Agentiile de evaluare financiara, Standard & Poor's, Fitch si Moody's, s-ar putea confrunta cu o supraveghere mai dura, in urma crizei americane, conform autoritatii de reglementare a pietelor.
Agentiile de rating ar putea fi evaluate mai dur, dupa criza americana

Dupa aparitia crizei creditelor de pe piata americana, agentiile de rating au primit reprosuri pentru ca nu au reusit sa avertizeze investitorii la timp cu privire neregulile produselor garantate cu valori mobiliare complexe de pe piata ipotecara.

Autoritatile de reglementare iau in calcul si adoptarea de noi legi in domeniu.

Eddy Wymeersch, presedintele Comisiei europene de reglementare a valorilor mobiliare (Committee of European Securities Regulators – CESR), a spus ca noile masuri ce vor fi impuse agentiilor de rating vor presupune cel putin coduri de conduita mai dure.

„Inca nu este clar in cadrul Comisiei Europene (CE) daca vor exista legi pentru agentiile de evaluare financiara. Comisarul european pentru piete interne, Charlie McCreevy, trebuie sa decida in aceasta problema. Este decizia sa”, a precizat Wymeersch, citata de NewsIn.

„Ne-am saturat de agentiile de rating. Prestatia lor a fost oarecum derutanta”, a mai declarat Wymeersch, la Luxemburg, cu ocazia summitului Reuters Funds.

Sectorul este dominat de trei jucatori: Standard & Poor’s, Fitch si Moody’s. Acestia au inaintat propuneri de ameliorare a modalitatilor de evaluare a produselor structurate.