- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Allianz: Asiguratorii si-au marit capitalul social cu 150 mil. euro in primele 10 luni

28 Oct, 17:31 • Redactia DailyBusiness
Societatile de asigurare din Romania si-au majorat capitalul social cu 150 mil. euro in primele 10 luni ale acestui an, a declarat Cristian Constantinescu, director general al Allianz-Tiriac Asigurari.
Allianz: Asiguratorii si-au marit capitalul social cu 150 mil. euro in primele 10 luni

Acesta estimeaza ca pana la sfarsitul anului, societatile ar putea face infuzii de capital pentru a-si sustine activitatea, conform NewsIn.

In 2007, societatile de asigurari de pe piata romaneasca si-au majorat capitalul social cu 130 milioane euro pentru a-si sustine activitatea, in contextul cresterii daunalitatii.

„In Romania s-a inregistrat o frecventa anuala a daunelor de 60% in ultimii 5 ani, pe segmentul Casco”, a precizat directorul Allianz-Tiriac Asigurari.

El a explicat ca din 3 asigurati, 2 produc daune, iar frecventa de dauna inregistrata in Romania este extrem de ridicata in comparatie cu alte tari din Europa, unde nivelul acesteia este de numai 7-8%.

Printre principalele cauze se afla infrastructura rutiera, dar si „lipsa fransizei amplifica frecventa daunei”, sustine seful Allianz-Tiriac Asigurari.

Constantinescu a aratat ca in ce priveste compania Allianz-Tiriac Asigurari, 20.000 de daune, reprezentand 11% din numarul total, au fost sub nivelul de 100 de euro in 2007. Astfel, compania ar fi avut cu 20.000 de daune mai putin daca fransiza era de 100 euro.

Fransiza este acea parte din valoarea fiecarei daune pe care o suporta proprietarul masinii (asiguratul).

Seful Allianz-Tiriac Asigurari a mai spus ca in ultimii 10 ani, pe categoria de varsta 20-25 ani, nu a fost un an in care rata daunei sa fie mai mica de 250 euro, ceea ce arata ca pretul politei pentru acesti clienti trebuia sa fie de 2,5 ori mai mare.

El a subliniat, astfel, necesitatea segmentarii clientilor de catre asiguratori.

Allianz-Tiriac estimeaza pentru acest an un profit net de peste 10 milioane euro si afaceri de circa 400 milioane euro.