- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Arcelor Mittal Construction Romania vrea afaceri de 40 mil. euro in 2009

17 Dec, 12:56 • Redactia DailyBusiness
Arcelor Mittal Construction Romania estimeaza pentru anul viitor o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana la aproximativ 40 milioane euro, dupa ce pentru 2008 compania se asteapta la afaceri de circa 33 milioane euro, a anuntat miercuri societatea.
Arcelor Mittal Construction Romania vrea afaceri de 40 mil. euro in 2009

„Pentru 2009 am bugetat cresterea cifrei de afaceri spre 40 milioane euro, adica o crestere de aproximativ 30 de procente fata de anul acesta”, a declarat Marian Pirvu, director general AMCRomania.

Potrivit reprezentantilor companiei, ArcelorMittal Construction (AMC) Romania si-a majorat capacitatea de productie in cursul lui 2008, pana la 2.000 de tone de tabla prelucrata lunar. Investitiile companiei au demarat din 2007 si au insumat 15 milioane de euro, bani cu care au fost construite doua facilitati de productie la Bucuresti si Iasi.

In prezent, AMC Romania beneficiaza de o capacitate de productie de 3 ori mai mare decat in 2007, cand au demarat investitiile.

Datorita noilor capacitati de productie, 70% din cifra de afaceri din 2008 a AMC Romania a fost generata prin productie interna, restul de 30 de procente din fiind obtinut din importuri de la subsidiarele Grupului ArcelorMittal Construction din Europa.

„Datorita punerii in functiune a mai multor linii de productie, vom creste ponderea pe segmentele pe care activam chiar daca piata va scadea”, a mentionat Pirvu.

Acesta mai spune ca unul din cele mai dinamice sectoare de business pentru AMC Romania in 2008 a fost divizia Arcald, cu 50 de procente din cifra de afaceri, urmat de Arval cu 33 de procente si Armat cu 17 procente.

Directorul companiei sustine ca materia prima are o pondere de peste 80% in cadrul costului de productie, iar cresterea pretului la otel si poliuretan din prima parte a lui 2008 a avut un impact important asupra pietii.

„Pentru 2009 inca nu am primit preturile la materie prima, insa scaderea cererii va conduce la preturi in descrestere pentru materii prime si materiale”, a spus Pirvu.

Arcelor Mittal Construction Romania a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 25 milioane de euro si este prezent pe piata din Romania prin 3 divizii: Armat, Arclad si Arval.