- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

AVAS a lansat la privatizare societatea IAR Ghimbav

21 Apr, 08:06 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului vrea sa vanda pachetul majoritar de 64,89% din capitalul social al companiei IAR Ghimbav, specializata in constructia si repararea de aeronave si nave.
AVAS a lansat la privatizare societatea IAR  Ghimbav

Privatizarea, lansata luni, se va realiza prin metoda negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Astfel, in evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni si 5% de investitiile pentru dezvoltare, a anuntat AVAS.

Investitorii interesati vor trebui totodata se depuna un plan de afaceri pe 5 ani, care sa contina sursele de finantare si planul de dezvoltare a productiei. AVAS asteapta ofertele investitorilor pana pe 23 iunie, urmand ca documentele de participare sa fie deschise a doua zi.

S.C. IAR S.A. Ghimbav are ca activitate principala constructia si repararea de aeronave si nave. Pe langa AVAS, ceilalti actionari ai societatii sunt: MMSS, cu 7,35% din capitalul social, SIF III Transilvania, cu 4,57%, alte persoane fizice (17,25%) si juridice (5,98%).

Pentru participarea la negociere este obligatorie achizitionarea Dosarului de prezentare a societatii, incepand cu data de 21.04.2008, contra unei sume de 25.133 lei.

Taxa de acces la Camera de date este de 6.521 lei, iar garantia de participare este de 3.062.622 lei.