- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

AVAS a sanctionat Foisor SA pentru neplata dividendelor

30 Jun, 15:19 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a sanctionat compania Foisor SA Bucuresti pentru neplata dividendelor catre AVAS. Sanctiunea vizeaza 22.824 lei (circa 6.200 euro), reprezentand 21,7% din profitul net pe 2006.
AVAS a sanctionat Foisor SA pentru neplata dividendelor

„Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis notificarea SC Foisor SA Bucuresti pentru plata a 22.824 lei, reprezentand o sanctiune de 21,7% din profitul net obtinut de societate, calculat pana la data de 31 octombrie 2006, ca urmare a incalcarii unei clauze contractuale care obliga cumparatorul la plata dividendelor catre AVAS”, se arata intr-un comunicat al Autoritatii.

„In cazul in care plata nu se va efectua in termen de 30 de zile de la notificare, AVAS va actiona in instanta cumparatorul”, precizeaza comunicatul institutiei.

AVAS a anuntat ca a incetat monitorizarea postprivatizare, in urma indeplinirii tuturor obligatiilor asumate prin contractul de privatizare, pentru Agromec Mecanizatorul SA Orastie, dispunand radierea garantiei reale mobiliare asupra actiunilor si arhivarea contractului.

Totodata, AVAS a decis si confirmarea angajamentului investitional asumat prin contractul de vanzare-cumparare a Mecanica Poiana Rusca SA, eliberarea garantiilor constituite asupra actiunilor, incetarea monitorizarii postprivatizare si arhivarea contractului, in urma indeplinirii integrale a obligatiilor asumate de catre cumparator.