- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

AVAS prelungeste valabilitatea ofertei de privatizare pentru Iprochim

17 Jul, 08:41 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vanzare pentru Iprochim S.A. Bucuresti cu 30 de zile, respectiv pana la data de 19 august.
AVAS prelungeste valabilitatea ofertei de privatizare pentru Iprochim

AVAS negociaza in prezent clauzele contractuale cu ofertantul selectat, consortiul format din Asociatia Salariatilor de Drept Privat AS-Iprochim, Proiect Bucuresti S.A. si ARNO Capital SRL.

„Prelungirea valabilitatii ofertei a fost realizata in conformitate cu prevederile Legii 137 / 2002, fiind determinata de necesitatea finalizarii negocierilor aflate in curs”, a anuntat AVAS.

Iprochim a fost lansat la privatizare in data de 24 octombrie 2007, prin metoda negocierii cu selectie pe baza de oferte tehnice, in baza prevederilor legislatiei privatizarii si a H.G. 2193/2004.

Conform H.G. 2193/2004, metoda de vanzare a institutelor de cercetare presupune evaluarea unei oferte care are doua componente: o oferta tehnica, care reprezinta 60% din punctajul total si o oferta financiara, care reprezinta 40% din punctajul total.

Avand in vedere legislatia europeana in domeniul ajutorului de stat, AVAS a notificat Comisia Europeana privitor la acest proces de privatizare.
Dintr-o eroare materiala, intr-un comunicat transmis in data de 1 iulie 2008, numele Iprochim a fost alaturat altor trei societati (INAR SA Brasov, ITEC SA Brazi-Prahova, ISCIR CERT SA Bucuresti) pentru care AVAS a decis revocarea ofertei, pentru a se conforma cerintelor europene in domeniul ajutorului de stat si pentru a evita declansarea procedurii de investigare asupra procesului de privatizare initiat de AVAS si emiterea unui ordin de suspendare de catre Comisia Europeana.

Privatizarea Iprochim face exceptie, dat fiind faptul ca discutiile cu reprezentantii CE au fost initiate inca din primavara acestui an, fiind rezolvate deja numeroase puncte aflate in dezbatere. In plus, in cazul Iprochim, procesul de privatizare se afla in faza de negocierea cu ofertantul selectat pe clauzele contractului de vanzare-cumparare.