- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

AVAS revoca ofertele pentru vanzarea a 3 institute de cercetare

30 Jun, 11:27 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a revocat ofertele de vanzare a pachetelor de actiuni detinute la INAR SA Brasov, ITEC SA Brazi si ISCIR CERT SA Bucuresti, pentru a evita emiterea unui ordin de suspendare de catre Comisia Europeana.
AVAS revoca ofertele pentru vanzarea a 3 institute de cercetare

Documentul arata ca referitor la procedura de privatizare a societatilor comerciale din domeniul cercetarii-dezvoltarii, reprezentantii DG Competition – Comisia Europeana au solicitat autoritatilor romane sa suspende imediat aceste masuri (vanzarea societatilor comerciale din domeniul cercetarii-dezvoltarii conform prevederilor HG 2193/2004), prin schimbarea abordarii privatizarii.

Potrivit aceleasi surse pentru a evita declansarea procedurii de investigare asupra procedurii de privatizare aplicata de AVAS si emiterea unui ordin de suspendare de catre Comisia Europeana, Autoritatea a decis incetarea oricarui proces de privatizare pentru societatile comerciale din domeniul cercetarii – dezvoltarii privatizabile, respectiv revocarea ofertelor de vanzare.

AVAS mai precizeaza ca potentialilor ofertanti li se vor restitui integral tuturor sumele platite de acestia, reprezentand contravaloarea dosarului de prezentare, a taxei de acces in societatea comerciala si/sau a taxei de participare la licitatie, precum si contravaloarea garantiei de participare, in termen de 5 zile lucratoare de la data revocarii ofertei.

AVAS a scos pentru privatizare 57,10% din capitalul social al INAR Brasov, 71,53% din capitalul social al ITEC S.A. Brazi si 100% din capitalul ISCIR CERT S.A. Bucuresti.