- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Avioane Craiova a primit o singura oferta de privatizare, de la Alenia Aeronautica

30 Jan, 18:22 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat vineri oferta companiei Alenia Aeronautica Italia pentru achizitionarea pachetului majoritar la Avioane Craiova.
Avioane Craiova a primit o singura oferta de privatizare, de la Alenia Aeronautica

Totodata, compania EPS Inc.Tinton Falls SUA a solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor, a anuntat AVAS.

Anuntul de vanzare-cumparare a pachetului de actiuni, reprezentand 80,9778% din capitalul social al Avioane Craiova, a fost relansat pe 20 octombrie 2008, dupa ce AVAS a esuat in negocierile avute cu constructorul ceh de aeronave Aero Vodochody.

Dosarul de prezentare al societatii a fost achizitionat de catre 4 potentiali investitori: Alenia Aeronautica Italia, EPS Inc.Tinton Falls SUA, sucursala Bucuresti, Grampet Bucuresti si Airbus Germania.

Societatea Avioane Craiova (ACV) a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave.

ACV este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Alenia Aeronautica, companie membra a Grupului Finmeccanica, se numara printre cei mai importanti jucatori din industria aeronautica din Italia, care opereaza la nivel mondial in aviatia comerciala si militara vehicule aeriene fara pilot si aparate de zbor.