- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Angliei a mentinut joi dobanda cheie la 5%

08 May, 15:07 • Redactia DailyBusiness
Banca Angliei a mentinut joi rata dobanzii de politica monetara la 5% pe an, conform anticiparilor analistilor, care prevad insa o coborare a dobanzii de referinta, luna viitoare.
Banca Angliei a mentinut joi dobanda cheie la 5%

Dintre analistii financiari intervievati de Reuters, putini prevazusera ca Banca Angliei va opera schimbari la dobanda cheie, in conditiile in care inflatia a depasit tinta stabilita de banca centrala si va continua probabil sa se accentueze, mentioneaza NewsIn.

Pe de alta parte, scaderea preturilor la locuinte, reducerea increderii investitorilor si alte semne care indica o incetinire economica semnificativa, ar putea forta banca centrala engleza sa reduca dobanzile in iunie.

David Blanchflower, unul dintre membrii consiliului de politica monetara, a declarat in aprilie ca economia britanica s-ar putea confrunta cu o recesiune, in cazul in care banca centrala nu va actiona rapid, printr-o diminuare a dobanzii cheie. Alti analisti sustin insa ca banca nu ar trebui sa recurga la aceasta masura, din cauza inflatiei mari.

Analistii chestionati de Reuters sustin totadata ca Banca Centrala Europeana (BCE) va mentine, cel mai probabil, nivelul dobanzii de referinta in cadrul intrunirii de joi, pe fondul temerilor legate de inflatie.