- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Banca Mondiala: Preturile alimentelor raman ridicate inca cel putin 4 ani

14 Jul, 11:55 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick , a declarat duminica, la Amsterdam, ca se asteapta ca preturile alimentelor si al energiei sa ramana, pana in cel putin 2012, la nivelul inregistrat dupa 2004, conform Reuters.
Banca Mondiala: Preturile alimentelor raman ridicate inca cel putin 4 ani

Zoellick estimeaza ca 6 miliarde de dolari sunt acordati anual in cadrul programului World Food Program tarilor sarace, din cauza preturilor ridicate la mancare. Anul acesta, alti 3,5 miliarde de dolari vor fi necesari pentru ajutoare suplimentare de urgenta, in 50 de tari.

El a mai subliniat ca banca trebuie sa acorde mai multa atentie proiectelor interstatale decat tarilor luate in mod individual si ca se simte nevoia unor noi resurse pentru a diminua pericolul reprezentat de pretul mancarii si a petrolului.

Saptamana trecuta, in Japonia, membrii G8 au declarat ca sunt necesare masuri pentru a lupta impotriva inflatiei globale, alimentate de explozia costurilor la alimente si la carburanti.

Robert Zoellick s-a aflat sambata in Amsterdam pentru a lua parte la o conferinta pe tema modului in care Banca Mondiala trebuie sa se adapteze la o lume in continua schimbare.