- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancherii prefera sa preia dezvoltarea unor proiecte imobiliare, decat sa le vanda mai ieftin

13 Nov, 15:03 • cristina.mihai
Bancherii sunt dispusi sa preia dezvoltarea unor proiecte imobiliare, decat sa vanda la 30% din valoarea acestora, idee sustinuta de Jurgen de Ruijter, head of workout departament al BCR si Mircea Cotiga, recovery & fraud prevention director al UniCredit Tiriac Bank.
Bancherii prefera sa preia dezvoltarea unor proiecte imobiliare, decat sa le vanda mai ieftin

Cotiga a mai adaugat ca in 2010, bancile puternice nu vor executa proiectele imobiliare pentru ca vor sa-si limiteze pierderile.

„Nu este in activitatea bancii sa reia proiecte imobiliare si sa le dezvolte, insa daca va fi necesar o vom face”, a adaugat Cotiga.

„Nicio banca nu-si imagineaza ca va recupera banii pe care i-a bagat in 2007, dar e de datoria noastra sa limitam pierderea”, a declarat, la randul sau, Dorothea Nicolae, director regional al Credit Europe.

Oficialul BCR a mai spus ca in 2010 vom continua sa vedem o deteriorare a pietei.

„Daca nu vom putea sa-i convindem pe dezvoltatorii care au proiectele ‘pe hold’ sa aduca mai multi bani proprii, vom prelua proiectele, fie prin executari, fie prin insolventa, dar unele proiecte le vom dezvolta chiar noi. Vom continua constructia ca sa-i pastram valoarea pana la o revenire”, a spus Jurgen de Ruijter.

„Nu suntem dispusi sa executam bunurile care ne garanteaza expunerea la preturi de nimic”, a precizat Cotiga.