- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancile au scos pe piata dobanzile de 11% pe an la depozitele in lei

16 Apr, 14:35 • Redactia DailyBusiness
Pe piata locala au aparut bonificatiile de 11% la moneda nationala, cel mai inalt nivel al dobanzilor oferite in prezent de institutiile financiare la economiile in moneda autohtona.
Bancile au scos pe piata dobanzile de 11% pe an la depozitele in lei

Piraeus Bank si Intesa Sanpaolo Bank practica pentru depozite la lei dobanzi de 11% pe an, respectiv 11,11% pe an.

Piraeus Bank Romania a anuntat miercuri ca ofera o dobanda de 11% pe an la lei, in cazul depozitului Star cu maturitate la 12 luni. Star este un produs lansat de banca in luna aprilie, cu maturitate initiala de 3 luni. Recent, banca a atasat depozitului noi termene de economisire, de 6 si 12 luni.

Dobanda este fixa pe intreaga perioada, indiferent de evolutia pietei, comisioane 0 pentru constituirea depozitului si retragerea la scadenta a banilor, deschiderea unui cont curent fara alte costuri.

In ultimul timp, mai multe banci din piata au anuntat lansari de depozite sau majorari de dobanzi la economii pana la 10%, nivel ce depaseste dobanzile practicate in mod curent de banci, cresterea bonificatiilor fiind pusa de analistii financiari pe seama carentei de lichiditate cu care se confrunta bancile la ora actuala.