- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bank Leumi Romania si-a deschis o sucursala in Bulgaria

11 Sep, 16:52 • Redactia DailyBusiness
Bank Leumi Romania s-a extins prin intermediul unei sucursale in Bulgaria, noua unitate devenind recent operationala, a anuntat joi institutia financiara.
Bank Leumi Romania si-a deschis o sucursala in Bulgaria

Extinderea Bank Leumi in Bulgaria s-a produs datorita potentialului mare de crestere al tarii vecine, se mentioneaza in comunicatul bancii.

Operatiunea a fost realizata pe baza pasaportului european (care permite institutiilor financiare din statele membre UE sa se extinda in oricare alt stat din Uniune prin intermediul unei sucursale), cu acordul Bancii Nationale a Romaniei si avizul Bancii Nationale a Bulgariei, au precizat reprezentantii Bank Leumi.

Prin intermediul sucursalei din Bulgaria, Bank Leumi Romania va urmari in special atragerea clientilor de pe segmentul comercial si corporatiile din domeniul imobiliar si project finance.

Activele totale ale Bank Leumi Romania au atins 1,1 mld. lei (300 mil. euro) in primul semestru, iar volumul creditelor acordate de banca a urcat la finele lui iunie pana la 765,5 mil. lei (208,58 mil. euro).

Profitul inregistrat de banca in primele 6 luni a fost de 5 mil. lei (1,36 mil. euro), prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cand banca inregistra pierderi de 1,95 mil. lei (531.000 mil. euro).

Bank Leumi are o retea ce depaseste 300 de sucursale si agentii, in 21 de tari din intreaga lume.