- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR acorda credite agricultorilor in contul subventiilor din fonduri UE

23 Apr, 13:02 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) acorda credite agricultorilor, in contul subventiilor pe suprafata din fonduri UE, pe care acestia urmeaza sa le primeasca pana la sfarsitul lunii iunie, informeaza banca.
BCR acorda credite agricultorilor in contul subventiilor din fonduri UE

In acest sens, BCR a semnat o conventie cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Sprijinul financiar este acordat agricultorilor romani prin schema de plata unica pe suprafata (SAPS), reglementat prin Politica Agricola Comuna si prin scheme de plati directe nationale complementare, finantate din bugetul national.

Creditele vor avea o valoare de maximum 75% din suma estimata a fi primita de agricultori, calculata pe baza unei adeverinte eliberate de APIA, care certifica suprafata detinuta de fiecare solicitant.

De asemenea, in baza unei conventii incheiate cu BCR, Fondul de Garantare a Creditului Rural urmeaza sa garanteze 50% din valoarea unui credit.

BCR este cel mai important finantator al proiectelor din agricultura si dezvoltare rurala din Romania, cu o cota de piata de peste 80%, conform reprezentantilor bancii.

BCR, membra a Grupului Erste, a inregistrat in 2007 active in valoare de 17,5 miliarde de euro si un profit net de 147,7 milioane euro, in scadere cu 25% fata de 2006.