- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR Banca pentru locuinte: sute de contracte in primele zile de activitate

10 Jul, 13:45 • Redactia DailyBusiness
BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), institutie financiara ce ofera produse de economisire-creditare a incheiat in primele doua zile de activitate, cateva sute de contracte pe zi, a declarat Carmen Shuster, vicepresedintele bancii.
BCR Banca pentru locuinte: sute de contracte in primele zile de activitate

Banca a fost lansata in aceasta saptamana conducerea sa fiind asigurata de presedintele executiv Petre Tulin, fostul sef al HVB Banca pentru Locuinte, porturile de vicepresedinti fiind ocupate de Carmen Schuster si Erwin Bernhard.

Banca are totodata un consiliu de supraveghere condus de Matin Skopek, directorul directiei retail al BCR.

Produsele bancii sunt puse in vanzare in intreaga retea a Bancii Comerciale Romane. „Speram ca in acest an sa fim lideri de piata in ceea ce priveste numarul de contarcte noi incheiate, principalul atu pe care mizam in acest sens fiind reteaua mare de distributie a bancii”, a mentionat Petre Tulin.

Cei doi concurenti ai institutiei financiare sunt HVB Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Ofera BCR BpL include in prezent trei produse de economisire-creditare. Clientul incheie un contract cu banca pentru o anumita suma de care doreste sa beneficieze, o parte din aceasta valoare fiind asigurata din banii economisiti de clienti pentru o anumita perioada (cel putin 18 luni).

Bonificatia oferita de banca pentru suma economisita este de 2%, acesteia adaugandu-i-se o prima de la stat sub forma a 15% din suma depusa.

Dupa finalizarea perioadei de economisire, clientul primeste de la banca un credit cu dobanda fixa de 5-6%/an acordat pe o perioada de maxim 88 de luni.

Banca are un capital social de 45 milioane de lei, actionarii sai fiind BCR, care detine 80% din capitalul social si Bausparkasse der Osterreichischen Spakassen Aktiendesellschaft, cu 20% din capitalul social.