- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Belgienii de la KBC au intrat greenfield pe credite de consum in Romania

22 Apr, 12:52 • Redactia DailyBusiness
Grupul belgian KBC a lansat marti oficial operatiunile filialei din Romania a diviziei KBC Consumer Finance, companie specializata in credite de consum, prin intermediul unei investitii greenfield. Belgienii estimeaza pentru piata locala de profil un potential de crestere anuala de 15-20% pe an, si o valoare de peste 30 de miliarde euro in 2011.
Belgienii de la KBC au intrat greenfield pe credite de consum in Romania

Activitatea KBC Consumer Finance a demarat in Romania in martie, cand compania a inceput sa ofere credite la puncte de vanzare (credite POS) in cooperare cu retaileri din Romania care au aderat la programul KBC Business Partner.

Filiala KBC va oferi totodata credite pentru nevoi personale si carduri de credit prin intermediul propriei retele de puncte de vanzare, agenti, brokeri, telemarketing (call centre) si Internet. Compania intentioneaza sa lanseze si credite de nevoi personale si carduri care vor fi distribuite direct clientilor prin diverse canale de distributie.

In prezent, compania are 50 de angajati in sediul central din Bucuresti. Echipa urmeaza sa creasca la 130 de persoane pana la sfarsitul anului 2008. Pana atunci, activitatile companiei vor avea o acoperire teritoriala la nivelul intregii tari. KBC Consumer Finance Romania este condusa de Willem Hueting.

Conform lui André Bergen, CEO KBC Group, „Romania este una dintre tarile din Europa Centrala si de Est cu cel mai mare numar de locuitori – 21,7 milioane – si cu o crestere economica superioara mediei acestei regiuni. Grupul KBC a facut deja anul trecut o serie de investitii strategice pe termen lung, care s-au dovedit a fi de succes, precum achizitia Romstal Leasing si KBC Securities Romania (fosta Swiss Capital)”.

In timp ce procentajul ocupat de cererea pentru credite de consum stagneaza in PIB-ul Uniunii economice si monetare (EMU), in Europa Centrala si de Est, cererea pentru aceste produse se afla in continua crestere, se mentioneaza in comunicatul KBC, pentru piata locala de profil compania estimand o crestere anuala de 15-20% si o valoare de peste 30 mld. euro in 2011.

KBC Consumer Finance a fost creat in 2006, operand in cadrul Grupului KBC ca o entitate independenta, integrata si dedicata pentru gestionarea activitatilor de credit de consum pentru toate entitatile grupului. In prezent, KBC Consumer Finance are unitati operationale in patru tari: Polonia, Belgia, Cehia si Romania.