- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BNR a scos luni 3,3 miliarde lei din piata interbancara

21 Apr, 13:28 • Redactia DailyBusiness
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras luni 3,3 mld. lei (925,9 mil. euro) in depozite cu scadenta pe 23 aprilie, la dobanzi de 9,5% pe an, a declarat Florin Bota, dealerul Bancii Transilvania.
BNR a scos luni 3,3 miliarde lei din piata interbancara

La licitatie au participat 15 banci, iar faptul ca depozitele constituite de BNR pentru acesta licitatie au scadenta pe 23 aprilie le permite bancilor sa foloseasca acesti bani si la constituirea rezervelor minime obligatorii, conform NewsIn.

La licitatia de acum o saptamana, banca centrala a atras numai 6,3 milioane lei, pentru ca depozitele folosite aveau scadenta pe 29 aprilie, in urmatoarea perioada de constituire a rezervelor obligatorii.

De pe 15 pana pe 18 aprilie, insa, licitatiile BNR au avut un succes mai mare pentru ca depozitele utilizate de banca centrala aveau scadenta pana pe 23 aprilie.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,79% pe an, fata de cel de 9,18% pe an din sedinta precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut usor la 9,29% pe an, de la 9,68% pe an, cat era vineri.

Dobanzile overnight s-au mentinut in apropierea dobanzii de politica monetara de 9,5% pe an dupa licitatia bancii centrale.