- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BNR a scos marti 2,67 mld. lei din piata, in depozite la o saptamana

18 Mar, 14:00 • Redactia DailyBusiness
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras marti 2,67 mld. lei (715 mil. euro) de la 15 banci, in depozite cu scadenta pe 25 martie, la o dobanda egala cu dobanda cheie, de 9% pe an, a spus Georgiana Constantinescu, analistul Credit Europe Bank.
BNR a scos marti 2,67 mld. lei din piata, in depozite la o saptamana

Dupa aceasta operatiune, dobanzile din piata interbancara au scazut si mai mult sub nivelul dobanzii de politica monetara, in conditiile in care nivelul lichiditatii este destul de ridicat, vineri fiind ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii pe aceasta luna, conform NewsIn.

In ziua anterioara, banca centrala a scos din piata 3,42 miliarde lei (909,57 milioane euro) de la 15 banci, in depozite cu scadenta la doua saptamani, la aceeasi dobanda de 9%.

Tot luni au revenit in piata 3,646 miliarde lei, atrase pe 11 martie de BNR in depozite si alte 622 milioane lei, atrase acum doua saptamani de banca centrala.

BNR a afisat, in prima parte a zilei de marti, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 7,74% pe an, fata de 8,50% pe an, cat era in prima zi a saptamanii.

Pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 8,24% pe an, de la 9% pe an, cat era luni.