- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Bostina si Asociatii, consultant juridic pentru listarea Nuclearelectrica

30 Jun, 12:26 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a selectat Casa de avocatura Bostina si Asociatii pentru a furniza servicii juridice in vederea listarii pe piata de capital a Nuclearelectrica SA.
Bostina si Asociatii, consultant juridic pentru listarea Nuclearelectrica

Listarea Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) face parte din strategia energetica a Romaniei 2007-2013, aprobata anul trecut de Guvern.

Bostina si Asociatii va furniza asistenta juridica pentru intocmirea documentatiei de selectie, selectarea intermediarului, negocierea contractului de intermediere si ulterior pe tot parcursul derularii ofertei.

Statul roman detine 90,28% din actiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea 9,72% din actiuni.

La sfarsitul anului 2007, Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finatelor declara ca listarea pe bursa a cate 10% din actiunile celor trei companii detinute de stat, Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Romgaz va avea loc in 2008.

Intre timp, listarea Romgaz a fost amanata pentru 2009, iar cea a Hidroelectrica a fost blocata.

Bostina si Asociatii mai este implicata in procesul de listare a aeroportului International Henri Coanda, oferind consultanta Ministerului Transporturilor in cadrul procesului de selectare a intermediarului si negocierea contractului de intermediere pentru listarea Administratiei Porturilor Galati, Administratia Porturilor Giurgiu, Administratia Porturilor Constanta, Administratia Canalelor Navigabile.

De asemenea, casa de avocatura se ocupa de listare RO Future Group si Aro Palace.

Bostina si Asociatii a inregistrat, in 2007, o cifra de afaceri de 14,49 milioane euro si are peste 130 de avocati si colaboratori.