- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BRD finanteaza din sursa BEI investitiile IMM-urilor

30 Jun, 12:52 • Redactia DailyBusiness
BRD SocGen lanseaza un nou produs de creditare a investitiilor IMM-uri, oferit prin intermediul unei facilitati de finantare a Bancii Europene de Investitii (BEI). Produsul finanteaza proiecte cu valoare de cel mult 50 de mil. euro, perioada maxima de creditare fiind de 20 de ani.
BRD finanteaza din sursa BEI investitiile IMM-urilor

Programul derulat prin BRD are doua componente de finantare: „Imprumutul Global”, destinat in special IMM-urilor cu pana la 250 angajati si „Facilitatea de finantare pentru Intreprinderi Mijlocii”, destinata societatilor de talie medie, al caror numar de salariati nu depaseste 3.000.

Creditul este disponibil in lei, euro sau dolari si poate fi acordat pe o durata de pana la 20 ani. Valoarea proiectelor se poate situa intre 40.000 si 50 milioane euro, acestea putand beneficia de o finantare de pana la 75% din fonduri BEI si BRD.

Creditul finanteaza si proiectele de modernizare si retehnologizare dezvoltate de societati private sau publice (indiferent de talie) care realizeaza proiecte de investitii in urmatoarele domenii: protectia mediului, infrastructura, dezvoltarea economiei bazata pe cunoastere, utilizarea rationala a energiei, sanatate, educatie.

Colaborarea dintre BRD si BEI a fost initiata in anul 2003. Pana in prezent, BRD a alocat fonduri din sursa BEI pentru credite de investitii in valoare de 61 milioane EUR, care au finantat peste 200 de proiecte. Contributia proprie a BRD la finantarea acestor proiecte a fost de 50%.

Peste 65% din totalul creditelor acordate de BRD SocGen sunt orientate atat catre sectorul IMM-urilor si microintreprinderilor, cat si catre marile corporatii.

BRD SocGen este a doua banca din punct de vedere al activelor totale, de pe piata locala. Activele BRD SocGen depasesc 11 miliarde de euro, banca avand peste 2,4 milioane clienti si opereaza o retea de peste 800 de unitati.