- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Campofrio a anuntat fuziunea cu Smithfield

30 Jun, 14:59 • Redactia DailyBusiness
Compania Campofrio a anuntat preluarea prin abosorbtie a Group Smithfield, printr-o tranzactie care se va finaliza pana la sfarsitul acestui an.
Campofrio a anuntat fuziunea cu Smithfield

Tranzactia va duce la formarea celei mai mari companii din sectorul european de procesare a carnii si a uneia dintre cele mai mari 5 companii la nivel mondial, cu o cifra de afaceri de 2,1 miliarde euro.

Operatiunea urmeaza sa fie aprobata de adunarea generala a actionarilor, de autoritatile antitrust si de institutia ce reglementeaza bursa spaniola.

Compania nou creata va adopta identitatea corporativa a Campofrio si va avea sediul central la Madrid, iar numarul angajatilor va fi de peste 11.800.

Noua companie are ca obiectiv sa ajunga la peste 40 milioane de euro cifra de afaceri incepand cu anul 2012.

Compania va fi prezenta in Spania, Franta, Belgia, Portugalia si Olanda, unde este lider de piata, ca si in Romania, Rusia, Germania, Italia si Marea Britanie, unde are o prezenta semnificativa.

Group Campofrio va fi condus de catre Pedro Ballye, care va ramane presedintele Consiliului de Administratie al companiei, si Robert Sharpe care va fi numit director general. Actionariatul companiei va fi format din Smithfield Foods (37%), Oaktree Capital (24%), Pedro si Fernando Ballyé (12%), Familia Diaz (5%), Caja Burgos (4%), si QMC (2%).

Cifra de afaceri a Campofrio Group, in 2007, a fost de 968 milioane euro in 2007, EBIDTA pentru aceeasi perioada fiind de 90 milioane euro. Compania este listata la Bursele din Madrid si Barcelona, iar capitalizarea de piata a fost de 480 milioane euro (in 27 iunie 2008).

Groupe Smithfield este un joint venture intre Smithfield Foods si fonduri controlate de Oaktree Capital Management. Cu vanzari anuale de 1,2 miliarde euro si EBIDTA de 100 milioane euro, compania a fost infiintata in 2006 prin alaturarea subsidiarei Smithfield Foods Jean Caby si fosta companie Sara Lee European Meats.