- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cifra de afaceri a ButanGas Romania a crescut cu 48% in S1, la 43 mil. euro

09 Sep, 13:05 • Redactia DailyBusiness
ButanGas Romania a inregistrat in primele 6 luni din 2008 o cifra de afaceri de 43 mil. euro, in crestere cu 48% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat marti compania.
Cifra de afaceri a ButanGas Romania a crescut cu 48% in S1, la 43 mil. euro

„Evolutia cifrei de afaceri este rezultatul investitiilor masive facute in ultimii ani, a cresterii cu 33% a cantitatilor vandute datorita dezvoltarii retelei comerciale proprii si a preluarii retelelor comerciale de la alti competitori regionali”, a declarat Florin Preda, directorul general al ButanGas Romania.

„Cresterea costului de achizitie al GPL (gaz petrolier lichefiat – n.r.), generat de majorarea pretului petrolului, precum si cresterea cererii de GPL in conditiile dezvoltarii economice la nivel national sunt alti doi factori ce au stat la baza acestei evolutii”, a adaugat Preda.

Potrivit estimarilor companiei, cota de piata in 2008 pe cele 3 segmente este de 14% pentru butelii, 34% pentru mic vrac si 18% pe piata de autogas, ButanGas acoperind astfel 18% din piata autohtona de GPL.

ButanGas Romania SA face parte din grupul ButanGas, unul din liderii europeni in distributia de gaz petrolifer lichefiat (GPL) pentru uz casnic si industrial. Grupul isi deruleaza activitatea in zece tari din Europa si din nordul Africii. In acest moment, ButanGas Romania opereaza la nivel national si detine singurul terminal maritim de GPL din Romania, la Midia Navodari.