- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Citibank Romania renunta la 30 de agentii pentru retail

29 Jan, 13:16 • Redactia DailyBusiness
Citibank Romania isi restructureaza reteaua de distributie si renunta la 30 din cele 39 de centre CitiFinancial, urmand sa ofere atat servicii corporate, cat si pentru populatie, prin cele 17 agentii ramase.
Citibank Romania renunta la 30 de agentii pentru retail

Totodata, banca va folosi 42 de centre de vanzare pentru a vinde credite prin intermediul brokerilor.

Citi oferea, anterior acestei reorganizari, produse bancare pentru companii prin 8 centre de afaceri, iar divizia pentru persoane fizice a bancii opera prin intermediul a 39 de agentii CitiFinancial si a 50 de centre de vanzari.

„Activitatea Citi in Romania este derulata tinand cont, in primul rand, de contextul economic din tara, iar deciziile de business sunt luate in raport cu asteptarile si nevoile pietei locale”, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii bancii.

Procesul de reorganizare a retelei de distributie se va desfasura in primul trimestru al anului 2009 si va presupune concedierea a 80-90 de angajatii.

Clientii agentiilor inchise vor fi alocati unitatilor din apropiere si vor fi notificati personal, conform bancii. In plus, banca mai anunta ca va continua sa ofere si in aceste orase carduri de credit si imprumuturi pentru consumatori prin canale alternative.

Tot in prima parte a anului 2009, banca isi va extinde gama de produse pentru populatie, lansand servicii de wealth management (administrarea averii).

De asemenea, reprezentantii bancii au precizat ca toate activitatile din Romania vor face parte din Citicorp, dupa ce pe 16 ianuarie 2009, grupul a anuntat ca se va reorganiza in doua unitati de activitate distincte, Citicorp si Citi Holding.