- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Compania petroliera din Azerbaidjan vrea sa preia Oltchim

22 Apr, 06:58 • Redactia DailyBusiness
Compania de petrol si gaze din Azerbaidjan, SOCAR, este interesata de preluarea combinatului chimic Oltchim si de construirea unei rafinarii in Romania.
Compania petroliera din Azerbaidjan vrea sa preia Oltchim

Ovidiu Silaghi, presedintele Comisiei mixte interguvernamentale Romania-Azerbaidjan, a declarat luni, pentru NewsIN, ca azerii sunt foarte interesati de afacere si ca exista tratative la nivel guvernamental.

„SOCAR si-a exprimat intentia de a prelua Oltchim. Este un subiect pe care urmeaza sa-l dezvoltam. Ei vor sa investeasca totodata si in sectorul de prelucrare din Romania, sa construiasca o rafinarie sau sa preia, in functie de ce considera ei ca este mai convenabil. Motiv pentru care primul-ministru Calin Popescu Tariceanu i-a promis prim-vicepremierului guvernului statului azer ca va efectua o vizita in Republica Azerbaidjan in iunie sau iulie”, a declarat Silaghi.

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat ca Oltchim Ramnicu Valcea urmeaza sa fie privatizat in acest an. In structura actionariatului, AVAS detine 53,26% din capital, grupul german PCC SE controleaza 12,90%, iar SIF Oltenia are o participatie de 5,93%. Compania are o valoare de piata de 271,81 milioane lei (75,8 mil.euro) si a incheiat anul trecut cu pierderi de 78,5 milioane lei (21,9 mil.euro) si o cifra de afaceri de 1,75 miliarde lei (488 mil.euro).