- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Conac de 16 milioane de dolari, gata să cadă în ocean. Clădirea stă pe marginea unei stânci, din cauza alunecărilor de teren din California

18 Feb, 21:05 • Adrian Popovici
Un conac evaluat la peste 16 milioane de dolari se află în pericol iminent de prăbușire de pe marginea unei stânci masive, în urma unei alunecări de teren de proporții uriașe care a surpat o parte semnificativă din terenul pe care este amplasată construcția. Situat pe o stâncă impunătoare, acest conac luxos reprezintă se confruntă cu amenințarea unei catastrofe iminente.
Conac de 16 milioane de dolari, gata să cadă în ocean. Clădirea stă pe marginea unei stânci, din cauza alunecărilor de teren din California

Un conac evaluat la peste 16 milioane de dolari se află în pericol iminent de prăbușire de pe marginea unei stânci masive, în urma unei alunecări de teren de proporții uriașe care a surpat o parte semnificativă din terenul pe care este amplasată construcția. Situat pe o stâncă impunătoare, acest conac luxos reprezintă se confruntă cu amenințarea unei catastrofe iminente, transmite The Mirror.

Alunecarea de teren, cu forța sa distructivă, a afectat serios fundația și structura de susținere a conacului, punând în pericol siguranța întregii construcții. Echipaje de salvare și echipe de ingineri lucrează într-un efort disperat pentru a stabiliza situația și pentru a preveni prăbușirea iminentă a conacului în abisul de sub el. Cu fiecare moment care trece, tensiunea crește, iar presiunea pentru a găsi o soluție rapidă și eficientă este uriașă.

Te-ar putea interesa și: Conacul Romano, una dintre cele mai impresionante bijuterii arhitecturale ale României, a fost scos la vânzare! Suma incredibilă de la care pornește licitația

Ce se întâmplă cu acest conac?

Oficialii din California au transmis că acest conac și locuințele din apropiere nu se află într-un pericol iminent, ceea ce înseamnă că, în pofida situației delicate de a fi așezate „pe muchie de cuțit” pe o stâncă, acestea rămân locuibile, iar autoritățile nu au emis niciun ordin de evacuare. Factorii meteorologici au contribuit la declanșarea alunecării de teren din săptămâna anterioară, în zona Dana Point, provocând prăbușirea unei porțiuni semnificative din stâncile pe care sunt amplasate mai multe locuințe de lux.

Valoarea conacului este estimată la 16 milioane de dolari, fiind situat cu o priveliște impresionantă către ocean și practic adăpostit la malul apei. Inspectorul de construcții al orașului a efectuat o evaluare a structurilor rezidențiale, în timp ce un inginer geotehnic a investigat locul exact al alunecării de teren, conform unui comunicat oficial.

„În acest moment, orașul a considerat că nu este necesară nicio acțiune suplimentară și, din abundență de precauție, a recomandat proprietarului imobilului să ceară o evaluare a proprietății”, explică autoritățile situația în care se află acest conac.

Cu două săptămâni în urmă, California a fost lovită de furtuni violente și inundații. Cel puțin trei vieți au fost luate în aceste evenimente tragice. Trei bărbați au pierit din cauza copacilor căzuți în urma vântului puternic, unii fiind implicați în accidente rutiere fatale, iar alții fiind striviți sub greutatea arborilor prăbușiți. Aceste pierderi reprezintă doar câteva dintre consecințele devastatoare ale vremii extreme ce a lovit regiunea în ultima perioadă.

Citește și: Un milionar și-a construit un conac pe acoperișul unui zgârie-nori din India, apoi a fugit din țară. Vila seamănă leit cu Casa Albă

Tags: