- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Conacul Romano, una dintre cele mai impresionante bijuterii arhitecturale ale României, a fost scos la vânzare! Suma incredibilă de la care pornește licitația

01 Oct, 22:19 • Cornel Ghimeșan
Conacul Romano din Oltenia, una dintre cele mai impresionante bijuterii arhitecturale ale României, a fost scos la vânzare pentru suma de 2.050.000 euro. Proprietatea istorică este în stil neoromânesc și a fost construit între anii 1920 și 1925, după planurile celebrului arhitect Grigore Cerchez.
Conacul Romano, una dintre cele mai impresionante bijuterii arhitecturale ale României, a fost scos la vânzare! Suma incredibilă de la care pornește licitația

Conacul Romano, una dintre cele mai impresionante bijuterii arhitecturale ale României, a fost scos la vânzare! Sotheby’s International Realty România, compania de consultanță imobiliară, specializată în proprietăți istorice, relatează că istoria conacului începe pe vremea lui Tudor Vladimirescu cu frații Romanov, de unde își trage și numele.

Citește și Conacul Koşca, o bijuterie arhitecturală a României, se vinde cu aproape 700.000 de euro FOTO şi VIDEO

Conacul Romano, una dintre cele mai impresionante bijuterii arhitecturale ale României, a fost scos la vânzare!

Frații Romanov au fost recrutați ca mercenari în oastea lui Tudor Vladimirescu și ulterior unul dintre ei a întemeiat o familie prosperă în Pleșoiu care a contribuit la construirea acestui conac, potrivit wallstreet.ro.

În 1949, după naționalizarea sa, conacul a trecut prin diverse transformări, servind ca tabără pentru pionieri, IAS (Întreprinderea Agricolă de Stat), școală pentru copii cu handicap și, în perioada comunistă, ca locuință a lui Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceaușescu și șef al structurilor Ministerului de Interne pentru județul Olt.

Conacul a revenit moștenitorilor de drept ai familiei Romano în anul 1998, de atunci fiind supusă unor ample renovări și amenajări. Clădirea este caracterizată de elementele sale spectaculoase, specific stilului neoromânesc al lui Grigore Cerchez, precum foișorul înalt cu decorații masive, turnulețul rotund care încadrează colțul opus, decorațiile de sub cornișă, stâlpii monumentali de la intrarea principală și arcele trilobate de pe fațada principală.

Totodată, poarta de intrare în proprietate oferă senzația unui acces într-o cetate sau o catedrală veche, cu ajutorul celor două turnuri impunătoare.

Potrivit reprezentanților companiei imobiliare, conacul are o amprentă la sol de 313 metri pătrați și o suprafață totală de 429 metri pătrați. Proprietatea include două corpuri adiționale: o casă secundară din perioada construcției conacului, cu o suprafață totală de 128 metri pătrați, și o construcție mai recentă, cu o suprafață totală de 339 metri pătrați.

Cu un teren de 8.57 hectare, proprietatea Romano cuprinde și alte elemente de interes, precum un iaz cu o suprafață de un hectar, o piscină de dimensiuni generoase de peste 400 metri pătrați, o fosta ghețărie, mai multe clădiri anexă și o clădire cu o amprentă la sol de peste 300 metri pătrați, care poate fi transformată în spațiu util în funcție de nevoile viitorilor proprietari.

Citește și Conacul Prințesei Margareta a Danemarcei de pe Riviera Franceză a fost scos la vânzare. Suma uriașă de la care pornește licitația

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult