- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un milionar și-a construit un conac pe acoperișul unui zgârie-nori din India, apoi a fugit din țară. Vila seamănă leit cu Casa Albă

22 Oct, 17:26 • stefan.vlad
Un milionar și-a construit un conac pe acoperișul unui zgârie-nori din India. Vila seamănă leit cu Casa Albă și a devenit virală nu doar datorită aspectului său inedit, ci și pentru că proprietarul său nu va putea pune piciorul în ea. Construită pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați, clădirea cu două etaje este situată la o înălțime de peste 100 de metri și se află pe acoperișul Kingfisher Towers.
Un milionar și-a construit un conac pe acoperișul unui zgârie-nori din India, apoi a fugit din țară. Vila seamănă leit cu Casa Albă

Un milionar și-a construit un conac pe acoperișul unui zgârie-nori din India. Vijay Mallya, în vârstă de 67 de ani, fiul fondatorului grupului United Breweries, Vittal Mallaya, a părăsit India în martie a anului 2016, după ce creditorii au început să-l caute. Acesta ar fi împrumutat sume uriașe de bani pe care nu le-a mai restituit niciodată.

Citește și: India elimină tabelul periodic din manualele școlare. Decizia autorităților indiene a șocat lumea științifică

Un milionar și-a construit un conac pe acoperișul unui zgârie-nori din India

Vila a fost gândită cu o cramă, o piscină interioară încălzită, o piscină exterioară și un heliport, însă, produsul final a rămas încă necunoscut. Casa seamănă leit, la scară mai mică, cu Casa Albă din SUA – reședința președintelui american, potrivit Daily Mail.

Mallya a sfidat instanța în iulie anul trecut și a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare. Magnatul, al cărui imperiu includea o echipă de Formula 1, numeroase fabrici de bere, distilerii și o companie aeriană, a fost amendat cu 2.000 de rupii (aproximativ 25 de dolari) pentru că a transferat 40 de milioane de dolari către copiii săi, încălcând astfel ordinele judecătorești.

În urma acuzațiilor că a deturnat milioane de dolari din împrumuturile în valoare de 1,4 miliarde de dolari acordate Kingfisher Airlines pentru a-și cumpăra diverse proprietăți și pentru a-și finanța stilul de viață luxos, în loc să le folosească pentru a ajuta compania aeriană, Mallya a fugit în Regatul Unit. În cele din urmă, a fost eliberat pe cauțiune, în 2017.

India a depăşit China la numărul de locuitori

CNN a analizat datele privind perspectivele populaţiei mondiale ale ONU şi a vorbit cu experţi privind schimbările demografice din India.

În anii 1960, când bunicii de astăzi aveau copii, rata fertilităţii Indiei era de 6, aproximativ aceeaşi rată ca în unele ţări africane acum.

Dar, potrivit guvernului, rata totală de fertilitate a Indiei a scăzut la 2,0 în ultima perioadă de evaluare la nivel naţional din 2019 până în 2021, fiind în scădere de la 3,4 din 1992 până în 1993.

Când rata fertilităţii scade, populaţia continuă să crească timp de câteva decenii. Şi asta se datorează faptului că cohortele mai tinere şi mari cresc încă până la acea vârstă când devin părinţi, a declarat Frank Swiaczny, cercetător principal la Institutul Federal de Cercetare a Populaţiei.

Dar populaţia Indiei va continua să crească lent din cauza numărului considerabil de femei care intră în anii lor de reproducere. (Citește AICI mai multe detalii)