- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Credit Europe a scos pe piata dobanzile de 10% la depozitele in lei

04 Apr, 11:07 • Redactia DailyBusiness
Credit Europe Bank a majorat dobanzile depozitelor la termen in lei, euro si dolari pentru persoane fizice, bonificatiile aferente economiilor in lei urcand pana la 10% pe an pentru economiile cu maturitate la 12 luni.
Credit Europe  a scos pe piata dobanzile de 10% la depozitele in lei

Astfel, noile dobanzi la depozitele in termen in lei sunt cuprinse intre 8,5 si 10% pe an, in functie de perioada de constituire, care poate varia intre o luna si 12 luni.

Pentru acelasi perioade de maturitate, dobanzile la euro variaza intre 4,5 si 5%, iar pentru dolari intre 3 si 3,75%. Suma minima de constituire a depozitului este de 300 de lei, respectiv 100 de dolari sau 100 de euro.

In cazul depozitelor in lei cu plata lunara a dobanzii, noile bonificatii au valori cuprinse 8,25 si 9,75% pe an, carora li se adauga dobanda contului curent.

In perioada 31 martie – 16 mai banca deruleaza o promotie oferind deponentilor un bonus de 1% pentru prima reinnoire a depozitului.

Dupa majorarea dobanzii cheie de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), mai multe banci au recurs la majorari de dobanzi la depozite, intre acestea aflandu-se Banca Comerciala Romana, Libra Bank Romania, Bancpost si Piraeus Bank Romania.

Faptul ca institutiile de credit beneficiaza de bonificatii mai mari pentru depozitele pe care le deschid la banca centrala le-a determinat sa majoreze la randul lor dobanzile oferite la economii.