- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Credit Suisse taie 30% din costurile top-managementului in Europa

07 Jul, 17:00 • Redactia DailyBusiness
Credit Suisse, grupul international de servicii financiare care ofera consiliere in domeniile de private banking, de investitii si management al activelor, a taiat 30% din costurile echipei de conducere din Europa, conform Financial Times.
Credit Suisse taie 30% din costurile top-managementului in Europa

Actiunea face parte din planul de marire a eficientei in regiune in a doua jumatate a acestui an, cu toate ca economiile realizate de conducerea regionala vor fi mici, raportate la valoarea intregii afaceri, conform sursei citate.

Conducerea bancii a facut o serie de schimbari in boardul din Europa, cu preponderenta in cel din Londra, in incercarea de a elimina suprapunerile de sarcini si a clarifica respobsabilitatile fiecari linii de afaceri.

Reorganizarea urmareste sa creasca veniturile prin incurajarea unei mai bune cooperari intre diviziile de private banking, de investitii si cea de management al activelor.

Una din schimbarile in cadrul boardului, care uma sa aiba loc luni, a fost numirea lui James Leigh-Pemberton, fost presedinte al diviziei britanice pentru investitii, in functia de director executiv pentru Marea Britanie. El va prelua conducerea celor trei linii de business- investitii, private banking si management al activelor, dar isi va pastra si actuala pozitie de consilier pentru clientii corporate.

Numirea unui nou director executiv al sucursalei din Marea Britanie era asteptata din mai, cand Russell Chambers a fost eliberat din functie si numit consultant senior.

Alte modificari in componenta echipei de conducere a Credit Suisse au avut loc in iunie, cand Michael Philipp, director regional pentru Orientul Mijlociu si Africa, a parasit functia fara a fi inlocuit, iar directorul executiv pentru pietele emergente a fost mutat in fruntea sucursalei din Rusia si responsabilitatile sale au fost redistribuite.