- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CSSPP: Fondurile de pensii Marfin si Zepter ies oficial din Pilonul II

29 Jul, 14:15 • Redactia DailyBusiness
Arbitrul pensiilor a dispus retragerea autorizatiei de administrare a fondurilor Marfin si Zepter si radierea acestora din registrul institutiei, ca urmare a solicitarii companiilor de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii.
CSSPP: Fondurile de pensii Marfin si Zepter ies oficial din Pilonul II

Administrat Privat Marfin avea 194 participanti din care 16 proveniti din procesul de repartizare aleatorie.

Toti participantii au fost informati in legatura cu hotararea companiei de incetare a activitatii de administrare a fondului de pensii, a anuntat marti Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Fondul de Pensii Administrat Privat Zepter avea la sfarsitul campaniei de aderare 1.649 participanti, din care 132 proveniti din procesul de repartizare aleatorie. Participantii au fost informati in legatura cu hotararea companiei de incetare a activitatii de administrare a fondului si solicitarea retragerii autorizatiei de administrare, precum si asupra procedurii care le va fi aplicata.

Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se vor putea transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.

Atat Marfin, cat si Zepter au reziliat contractele de mandat incheiate cu agentii de marketing persoane fizice si juridice. La momentul demararii procedurii de retragere a autorizatiei, societatile nu aveau active in administrare.