- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cursul a scazut cu peste 1 ban luni dimineata, pana sub 3,60 lei/euro

07 Jul, 11:54 • Redactia DailyBusiness
Leul a continuat sa se aprecieze luni dimineata, ajungand la cotatii sub 3,60 lei/euro, intr-o evolutie similara cu cea a monedelor din regiune, care continua sa se intareasca dupa decizia Bancii Centrale Europene (BCE), de majorare a dobanzii cheie.
Cursul a scazut cu peste 1 ban luni dimineata, pana sub 3,60 lei/euro

Leul a inceput sa castige teren inca de la primele tranzactii pe piata locala, insa a revenit aproape de 3,61 lei/euro in jurul orei 10, pentru ca apoi sa se aprecieze in mod constant pana la cotatii de sub 3,60 lei/euro, mentioneaza NewsIn.

Majoritatea monedelor din regiune s-au apreciat luni dimineata fata de euro. Astfel, forintul a castigat teren de la 233,8 unitati/euro pana la 233,1 forinti/euro, iar lira turceasca s-a intarit de la 1,927 unitati/euro pana sub 1,920 unitati/euro.

Coroana ceha si cea slovaca s-au apreciat de asemenea, zlotul fiind singura moneda care a facut nota discordanta, cu o usoara tendinta de depreciere.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat in mod constant, de la cotatii de aproape 1,57 dolari/euro spre 1,56 dolari/euro.

Dobanzile la depozitele in lei de tip overnight continua sa incadreze dobanda cheie, de 10% pe an.