- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

De necrezut! Cât costă un kilogram de corcodușe în piețele din România. ”Aveți prețuri mai mari decât în Irlanda”

20 May, 13:17 • Cornel Ghimeșan
În ultima perioadă, prețurile alimentelor au luat-o razna în România, spre nemulțumirea oamenilor care le fac față din ce în ce mai greu. După ce prețul ireal al cireșelor i-a lăsat cu gura căscată pe români, a venit rândul corcodușelor.
De necrezut! Cât costă un kilogram de corcodușe în piețele din România. ”Aveți prețuri mai mari decât în Irlanda”

De necrezut! Cât costă un kilogram de corcodușe în piețele din România. Anul acesta cireșele de mai se vând în piețele de la noi chiar și cu 100 de lei, însă nu sunt sigurele fructe a căror preț îi determină pe români să își pună pofta în cui.

 În 2023, cireșele de mai se vând chiar și cu 100 de lei în piețele din România, însă se pare că acestea nu sunt singurele la prețuri uriașe.

Citește și Prețurile alimentelor cresc din nou. Care sunt cele mai scumpe produse

De necrezut! Cât costă un kilogram de corcodușe în piețele din România.

Deși corcodușele se găsesc în această pe toate drumurile, piețele din România au fost invadate cu cele din Turcia. Într-o piață din centrul capitalei un kilogram de corcodușe turcești se vinde cu 49 de lei, potrivit Gândul.ro.

Prețul halucinant l-a enervat la culme pe un român care a postat o fotografie pe rețelele de socializare la care internauții au reacționat imediat.

”Corcodușe din Turcia – 49 lei/Kg. Băi ați innebunit? Sunt corcodușe acum pe marginea drumului. Voi le-aduceti din Turcia și le vindeți la prețul ăsta? și cireașa de pe tort, cireșe grecești la 65 lei/Kg. Păi cum mama dracului să vinzi de toți banii ca precupeț în piață, fără CASĂ DE MARCAT?”, a scris pe Facebook bărbatul.

Postarea a ajuns și la un român stabilit în Irlanda, care a subliniat faptul că prețurile din țara noastră sunt cu mult peste cele de acolo.

”Aveți prețuri mai mari decât în Irlanda. Și noi aici le importam din cauza brumei care cade în Aprilie Mai, când cireșii sunt în floare. Căpșunii în schimb îi cresc organic și 6 euro/kg e mult dacă cer”, a scris românul.

Au apărut primele cireșe românești la tarabele din București

Unul dintre fructele preferate ale românilor se vinde cu un preț uriaș în piețele din București. Cireșele abia și-au făcut apariția în țara noastră, iar pofticioșii s-au înghesuit deja să cumpere, însă s-au răzgândit brusc când au văzut prețul.

Mulți români nici măcar nu-și permit nici măcar jumătate de kilogram, doar ca să-și potolească pofta. Primele cireșe din acest sezon găsite în piețe sunt aduse din Spania și Grecia.

Românii s-au plâns deja de cât de mult ar trebui să plătească pe un kilogram de cireșe, iar unii dintre ei au mărturisit că n-ar putea să cumpere nici măcar sâmburii. „Am 40 de ani de muncă şi 1.500 de lei pensie, nu îmi permit să cumpăr nici sâmburii”, a spus un pensionar. În același timp, un altul e optimist că poate vor mai scădea prețurile. „Deocamdată mai aşteptăm, poate mai scad preţurile”, a precizat clientul.

La o tarabă din Piața Băneasa un kilogram se vinde cu 160 de lei, iar în acest caz vorbim de cireșe mai mici aduse din Grecia. Cireșele mai mari costă 200 de lei. Într-o piață din Sibiu un kilogram de cireșe aduse din Spania costă în jur de 100 de lei. Cele mai ieftine cireșe din Grecia de până acum au fost găsite în Buzău, în Piața Centrală, unde un kilogram costă 60 de lei.

Citește și Cafeaua devine un produs de lux. Prețurile au luat-o razna, iar consumatorii se îndreaptă către soiurile mai ieftine. „Există o cerere atât de mare”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult