- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețurile alimentelor cresc din nou. Care sunt cele mai scumpe produse

15 May, 12:22 • Bumbeneci Diana
Prețurile pentru alimente cresc din nou! Produsele au ajuns la un nou prag din cauza inflației.
Prețurile alimentelor cresc din nou. Care sunt cele mai scumpe produse

Preţurile la alimente au crescut în general în aprilie 2023 faţă de martie, dar preţurile zahărului, uleiului, mălaiului sau făinii au scăzut. Preţurile cartofilor sau brânzei însă au continuat să crească puternic. Alimentele au devenit principalul driver al inflaţiei, conform Zf.

Prețurile alimentelor cresc din nou

Preţurile la alimente au crescut în general în aprilie 2023 faţă de martie, dar preţurile zahărului, uleiului, mălaiului sau făinii au scăzut. Preţurile cartofilor sau brânzei însă au continuat să crească puternic. Alimentele au devenit principalul driver al inflaţiei.

Citești și: ROBOR a scăzut! Vești excelente pentru românii cu rate la bancă

Alimente
Alimente

Pentru prima dată în ultimii doi ani, preţurile zahărului şi uleiului au scăzut în aprilie. Inflaţia a început să crească, preţurile la alimente de bază precum făina, uleiul sau zahărul au scăzut în aprilie 2023, prin comparaţie cu martie din acelaşi an, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În acest sens, preţul uleiului, care a ajuns în multe cazuri peste 10 lei litrul, a scăzut în aprilie cu 2,5% faţă de martie. Scăderea este destul de mare, în contextul în care inflaţia totală din aprilie 2023 versus martie a fost de 0,75%, iar în topul scumpirilor, de exemplu, se află brânza, al cărei preţ s-a majorat cu 2,1%, sau cartofii, care s-au scumpit cu 2,2% lună/lună.

Ai mai putea citi: Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult