- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Debransarile si uzura instalatiilor au redus cu 20% consumul de energie termica in 2007

16 Jul, 12:40 • Redactia DailyBusiness
Energia termica distribuita anul trecut pe teritoriul Romaniei a fost de 14,18 milioane gigacalorii, cu 2,37 milioane gigacalorii (circa 20%) mai putin fata de 2006, ca urmare a debransarilor si uzurii instalatiilor, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
Debransarile si uzura instalatiilor au redus cu 20% consumul de energie termica in 2007

Cea mai mare parte din totalul energiei termice (86%) a fost distribuita catre populatie, cu 1,7 milioane gigacalorii mai putin decat in anul 2006.

Diminuarea energiei termice distribuita in anul 2007 a avut mai multe cauze, cea mai importanta fiind uzura fizica si morala a instalatiilor de producere si distributie a energiei termice cu o vechime in exploatare de 30-40 ani, potrivit INS.

Un rol important l-a avut si debransarea de la reteaua centralizata a unui numar mai mare de consumatori, acestia apeland la incalzirea cu lemne sau la instalarea unor centrale termice proprii, adauga INS.

De energia termica distribuita la nivel national au beneficiat locuitorii din 131 de localitati, respectiv din 116 municipii si orase. Sase orase au renuntat anul trecut la distributia de energie termica.