- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Delhaize preia La Fourmi pentru 18,6 milioane euro

31 Mar, 09:26 • Redactia DailyBusiness
Grupul belgian de supermarketuri Delhaize a anuntat preluarea lantului de supermarketuri La Fourmi, ce detine 14 supermarketuri in Bucuresti, pentru suma de 18,6 milioane euro. Magazinele vor opera în viitor sub sigla Mega Image.
Delhaize preia La Fourmi pentru 18,6 milioane euro

„Aceasta tranzactie se muleaza perfect pe strategia de crestere a Mega Image, prin achizitia de magazine amplasate in pozitii foarte bune. Cele 14 supermarketuri ale La Fourmi vor intari pozitia retelei noastre de magazine. Ne asteptam de asemenea la oportunitati majore legate de vanzari si sinergii de pe urma acestei achizitii”, a declarat directorul general al retelei Mega Image, John Kyritsis.

Pentru a intra în vigoare, tranzactia trebuie insa sa primeasca acordul autoritatilor din domeniul concurentei, proces ce se estimeaza ca se va incheia
in al doilea trimestru din 2008.

La Fourmi a fost primul lant de supermarketuri deschis in Bucuresti, in 1992.
Cele 14 magazine detinute vor fi convertite in supermarketuri sub marca Mega Image.

La sfarsitul anului 2007, reteaua Mega Image era compusa din 22 de magazine, 19 in Bucuresti, 2 in Constanta si unul in Ploiesti.

Grupul belgian a declarat ca veniturile obtinute in 2007 de cele 14 supermarketuri achizitionate se ridica la aproximativ 30 milioane euro (47,29 milioane dolari).

In Romania, belgienii de la Delhaize sunt prezenti din anul 2000 cand au achizitionat 51% din actiunile Mega Image, ulterior pachetul de actiuni majorandu-se la 70%. La sfarsitul lui iunie 2004, grupul belgian a preluat integral reteaua de magazine ce poarta sigla Mega Image.

In 2005, un fond privat de investitii din Grecia, Global Finance, a achizitionat o participatie de 80% din La Fourmi, aceasta fiind ulterior majorata la aproximativ 90%, restul fiind detinut de investitori privati.