- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Electroputere Craiova: Al-Arrab a realizat infuzia de capital

25 Jun, 07:49 • Redactia DailyBusiness
Compania Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita a depus la AVAS documentele doveditoare privind infuzia de capital la Electroputere Craiova, in valoare de 37 milioane de euro.
Electroputere Craiova: Al-Arrab a realizat infuzia de capital

Conform unui comunicat al AVAS, termenul pana la care cumparatorul Electroputere Craiova trebuia sa realizeze infuzia de capital era 13 mai 2008..

Al-Arrab Contracting Company Limited si-a indeplinit toate obligatiile scadente, conform contractului de privatizare (plata pretului pachetului de actiuni si a datoriilor catre AVAS, precum si prezentarea garantiilor pentru investitii), a anuntat AVAS.

„In prezent, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) analizeaza documentele ce au fost depuse pana la termenul legal, respectiv 24 iunie 2008. Rezultatele analizei vor fi facute publice de indata ce aceasta va fi finalizata”, se arata in comunicatul AVAS.

Al-Arrab Contracting Company Limited a preluat pachetul majoritar de actiuni la Electroputere Craiova (62,8259% din actiuni), in urma unei tranzactii de 120 de milioane de euro, semnata la inceputul lunii noiembrie 2007.

Potrivit AVAS, cumparatorul Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita si-a asumat un program investitional in cuantum de 23.084.000 euro, dintre care 3.084.000 euro investitii de mediu si 20.000.000 euro investitii pentru dezvoltare si retehnologizare.