- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

EximBank a deschis o agentie la Buzau, extinzand reteaua la 9 unitati

24 Jul, 10:48 • Redactia DailyBusiness
Banca de Export -Import a Romaniei (EximBank) a deschis joi cea de-a noua unitate, la Buzau, acesteia fiindu-i arondate judetele Buzau, Braila si Vrancea, a anuntat vineri institutia bancara.
EximBank a deschis o agentie la Buzau, extinzand reteaua la 9 unitati

„Rolul agentiei va fi acela de a asigura finantari la costuri cat mai mici pentru operatorii economici care doresc sa faca investitii in tehnologii performante de productie si de a sprijini exportatorii cu garantii si asigurari”, a spus Carmen Radu, presedinte si CEO EximBank.

Aceasta a explicat ca domenii precum textilele, confectiile, pielaria, constructiile de masini si echipamente, fabricarea cauciucului, mobila atrag investitii importante in zona, insa exporturile si productivitatea IMM-urilor care activeaza pe aceste segmente sunt in continuare sub potential.

Conform presedintelui EximBank, agentia poate asigura contractele de export din zona cu pana la 85% din valoarea acestora, preluand riscurile comerciale si politice in diferite etape de realizare a exportului si pentru toata gama de bunuri exportate.

Banca de Export-Import a Romaniei a fost infiintata in anul 1992 iar la nivel national este reprezentata prin sucursalele din Bucuresti, Brasov, Cluj, Craiova, Bacau, Constanta, Timisoara, Oradea si Agentia Buzau.