- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

EximBank coopereaza cu AOFI Serbia pentru facilitarea comertului romano-sarb

30 May, 12:35 • Redactia DailyBusiness
EximBank a semnat un acord de cooperare cu Agentia de Credite pentru Export si Asigurari a Serbiei (AOFI) pentru a contribui la impulsionarea relatiilor comerciale dintre Romania si Serbia, a anuntat vineri banca.
EximBank coopereaza cu AOFI Serbia pentru facilitarea comertului romano-sarb

„In baza acordului cu Agentia de Credite pentru Export si Asigurari a Serbiei, EximBank incurajeaza exporturile romanesti pe piata sarbeasca prin acordarea de asistenta si sprijin financiar in acest sens”, a declarat Carmen Radu, presedinte si CEO EximBank Romania.

„In plus, dorim sa atragem companiile sarbe in proiecte romanesti, oferindu-le in acest sens impreuna cu AOFI cele mai bune solutii de finantare si informatii concrete despre potentialul economiei romanesti si parteneri de afaceri din tara noastra”, a adaugat Carmen Radu.

Firmele romanesti care intentioneaza sa isi extinda afacerile in Serbia, pe cont propriu sau in parteneriat, pot obtine mai multe informatii despre conditiile economice din aceasta tara, dar mai ales despre potentialii parteneri. De exemplu, in baza acordului, EximBank poate oferi la solicitarea unui operator economic roman informatii despre actionariatul, limita de credit, rezultatele financiare ale unui potential parterner sarb.

AOFI este o institutia similara EximBank din Serbia, care ofera companiilor sarbesti asigurari de credite si de investitii in strainatate, asigurari pe termen scurt ale creantelor comerciale, credite de export si credite cumparator, garantii, produse de factoring, forfetare dar si servicii de consultanta.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank S.A. este o institutie specializata prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale prin instrumente financiar-bancare de finantare, cofinantare, refinantare, asigurare, reasigurare, garantare.