- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Fata Asigurari: Concurenta neloiala reduce primele la asigurarile agricole

29 Apr, 12:58 • Redactia DailyBusiness
Primele platite de agricultori pentru o polita au ajuns, din cauza concurentei neloiale, la doar 1,5% din valoarea asigurata, fata de o cotatie de catalog stabilita la 4,5%, ceea ce aduce pierderi insemnate asiguratorilor, a spus Costel Eremia, presedintele Fata Asigurari.
Fata Asigurari: Concurenta neloiala reduce primele la asigurarile agricole

Seful Fata Asigurari a explicat ca, la o cota medie pe tara de 4%, un producator trebuie sa plateasca 60 lei pentru asigurarea unui hectar de grau, care echivaleaza cu 12 kg de grau daca pretul acestuia este de circa 5 lei/kg.

„In prezent, producatorul trebuie sa achite de trei ori mai putin, adica 20 lei, ceea ce reprezinta pretul a 4 kg de grau, asigurandu-si astfel circa 3.000 kg pe hectar”, a mentionat Eremia, citat de NewsIn.

Fata Asigurari a incasat prime de asigurare de 4 milioane euro pentru culturile asigurate in ultimul an agricol si a platit despagubiri de peste 4,5 milioane euro.

„Daunele au fost platite de actionari, deoarece societatea a achitat mai mult decat a incasat, fara sa puna la socoleala si alte cheltuieli, precum cele de administrare sau de achizitie”, a declarat presedintele Fata Asigurari.

„Investitorii ne incurajeasa sa continuam, iar pentru a crea un echilibru ne incurajeaza sa dezvoltam sectorul asigurarilor non-agricole”, a mai spus Costel Eremia.

Fata Asigurari vrea sa intre pe asigurari auto din 2008

„Compania Fata Asigurari se pregateste pentru a intra la sfarsitul anului sau cel tarziu in primul trimestru din 2009 si pe segmentul de asigurari de raspundere civila (RCA)”, a precizat Eremia. El a adaugat ca societatea incheie deja si asigurari Casco.

Seful Fata Asigurari a explicat ca rata daunei pe sectorul rural este mai mica pentru asigurator comparativ cu cea din marile orase ale tarii. „Societatea tinteste in primul rand aceiasi clienti pe care ii are deja in portofoliu si care sunt in mediul rural”, a afirmat acesta.

„Nu vom vinde polite RCA in mod agresiv. Vom introduce acest produs in portofoliul nostru pentru a deservi mai bine clientii si nu neaparat pentru a creste cota de piata”, a mentionat Costel Eremia.

Fata Asigurari intentioneaza sa-si largeasca gama de produse si sa echilibreze portofoliul, altfel incat aproximativ jumatate din politele incheiate sa fie reprezentate de asigurarile agricole, de la 70% in prezent, iar restul de asigurari non-agricole.