- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Fed ar putea majora dobanda cheie din cauza inflatiei

29 May, 18:38 • Redactia DailyBusiness
Doi reprezentanti ai Federal Reserve (Fed) au avertizat ca ar putea fi nevoie de o majorare a dobanzii de politica monetara pentru a tempera inflatia, chiar daca Statele Unite ale Americii se confrunta cu o incetinire a cresterii economice.
Fed ar putea majora dobanda cheie din cauza inflatiei

Richard Fisher, presedintele Federal Reserve Dallas, si Gary Stern, presedintele Federal Reserve Minneapolis, ambii membri cu drept de vot in privinta nivelului dobanzii cheie, au spus ca urmaresc atent nivelul de asteptare privitor la presiunile inflationiste estimat de jucatorii de pe pietele financiare, mentioneaza Reuters, preluat de NewsIn.

„Daca evolutia inflatiei si ce e mai important, asteptarile inflationiste continua sa se inrautateasca, ma astept ca politica monetara sa se schimbe ceva mai devreme, nu ceva mai tarziu”, a declarat Fisher, la San Francisco.

Federal Reserve a coborat dobanda sa de politica monetara de la 5,25% pana la 2% in aprilie, pentru a feri economia americana de o criza de lichiditate. Aceasta a fost a saptea decizie de diminuare a ratei dobanzii.