- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Finanţari de până la 300.000 de euro pentru antreprenorii români oferite de un fond de investiţii din Bulgaria

07 Feb, 22:51 • Russo George
Eleven Ventures, firma de venture capital originară din Bulgaria, axată pe investiţii pre-seed şi seed în Europa de Sud-Est, anunţă debutul celei de-a doua ediţii a Eleven Alpha, un program de trei luni adresat antreprenorilor remarcabili care fac primii paşi în dezvoltarea propriilor afaceri.
Finanţari de până la 300.000 de euro pentru antreprenorii români oferite de un fond de investiţii din Bulgaria

Fondatorii de startup-uri care vor fi acceptați în program, pe lângă faptul că vor beneficia de investiţii, vor putea lucra alături de experți la crearea unui parcurs clar de la produs către piață, având acces la vasta expertiză a firmei și comunitatea formată în jurul brandului.

Acestea se adaugă beneficiului primar, o investiție de 300.000 de euro pentru 10% din capital, dar și unor termeni și condiții favorabili fondatorilor, respectiv cu un timp de așteptare de două luni între aplicare și semnarea contractului, arată un comunicat al companiei, publicat de Economica.net.

Investiţii în 25 de ţări

Programul Eleven Alpha este orientat, în etapa pre-seed, către fondatori dedicați care se preocupă în prezent de idee, de produs și de compania pe care o gestionează. Cei patru piloni ai Eleven – Fintech, sănătate, viitorul joburilor și alimentația sustenabilă – rămân prioritari.

Citeşte şi: Compania Nokian Tyres caută peste 500 de muncitori pentru fabrica din Bihor. Salarii nete de 5.800 de lei, duble față de media din zonă

Eleven Ventures investește activ în startup-urile din România, având în plan creșterea numărului de parteneriate pe plan local. În prezent, companii precum Frisbo, Pluria, Nestor, Flaminjoy (ex-ProductLead) sau SuperOkay beneficiază de suportul firmei de venture capital.

Pe parcursul primei ediții a programului, echipa Eleven Ventures a analizat peste 450 de proiecte din 25 de țări, iar după o analiză riguroasă, au fost selectate patru companii: Flataway și TrueInsights din Bulgaria, MyTeam din Grecia și Perfeqt din Slovenia.

Citeşte şi: Tesla se pregăteşte de concedieri, vânzări catastrofale în ianuarie: 1 maşină în Coreea de Sud